Domovská stránka > J > Jak Udělat Řez Ve Sketchupu?

Jak udělat řez ve SketchUpu?

Nejdříve ve SketchUp vytvoříme klasický řez. Je úplně jedno o jaké se jedná zobrazení, plugin funguje ve všech pohledech, perspektivě i axonometrii. Řez označíme a klikneme na něj pravým tlačítkem. V menu vybereme položku Add Section-Cut Face.

Přečtěte si více

Související článek

Jak si udělat iOS 14?

Nainstalovat ji může každý. Pokud budete postupovat podle pokynů, můžete si stáhnout konfigurační profil. Nastavení lze použít k instalaci staženého konfiguračního profilu. Poté je třeba telefon obnovit.

Jak se naucit se SketchUp?

Učení je formou sledování videí a zkoušení praktických příkladů. Pod videem je možné si stáhnout samotnou prezentaci a zkoušet příklady přímo do prezentace. Nemusíme tedy nic vlastního kreslit, ale použijeme již vytvořenou prezentaci.
Když to vezmeme v úvahu, jak kreslit ve sketchup?
Máte volnou chvíli? Vymodelujte si dům ve SketchUpu
  1. Poté čtverec (nebo obdélník) zvedneme pomocí nástroje "Push/Pull" a dostaneme jej do prostoru.
  2. Základní kostra domu je hotová, ale musíme nakreslit otvory, tedy dveře, okna atd....
  3. Poté nakreslíme pomocí čtverce okno.
  4. Nyní přichází na řadu textury a finální úpravy.

Jak změnit jednotky ve SketchUp?

Nastavte jednotky a přesnost v okně Informace o modelu
  1. S otevřeným modelem v aplikaci SketchUp vyberte Okno > Informace o modelu.
  2. V postranním panelu vlevo vyberte Jednotky. Zobrazí se panel Jednotky.
  3. Z rozevíracího seznamu Formát vyberte požadovaný formát jednotek: Architektonický, Desetinný, Technický nebo Zlomkový.
Lidé se také ptají, jak udělat koulí ve sketchupu?
Spusťte funkci Follow Me a klikněte na plochu horní hlavní kružnice a na hranu dolní pomocné kružnice. Horní hlavní kružnice orotuje svoji plochu kolem hrany dolní pomocné kružnice a vznikne koule.

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

Následně, jak vložit obrázek do sketchup?

V horním textovém menu vybereme File => Import => následně se zobrazí dialogové okno Import a zde zatrhneme New Matched Photo a vybereme typ obrázku, který chceme importovat. Nyní stačí najít v počítači požadovaný obrázek a kliknout na tlačítko Import. Tím dojde k importování samotného obrázku (viz. obrázek níže).
Kde stáhnout SketchUp?
Poznámka: Pro přihlášení ke stránce Moje aplikace a stažení aplikace SketchUp, a dále pro přihlášení ke zkušební verzi aplikace SketchUp Pro pro stolní počítače budete potřebovat Trimble ID.

Co je SketchUp Make?

Je to silný nástroj pro vytváření, prohlížení a modifikaci 3D myšlenky - rychle a snadno. Zatímco tradiční CAD systémy jsou nutné pro tvorbu detailních výkresů, SketchUp je nástroj pro návrh, skicování, design. Další knihovny spolu s dalšími rozšířeními lze stáhnout přímo z prostředí programu.
Lidé se také ptají, jak převést dwg do sketchup?
Další možností je použít program TurboCAD Professional, který umí otevřít DWG soubor. Po otevření souboru DWG ho pře-uložíte do formátu SKP pro SketchUp. TurboCAD Professional umí totiž pracovat jak s formátem DWG, tak s formátem SKP (SKP – je formát pro SketchUpu).

Jak přidat texturu do SketchUpu?

Jednoduše si můžeme vybrat z nabídky knihoven, kterou nalezneme ve SketchUpu záložce Dialogová okna (WINDOWS), vybereme si texturu, která nám nejvíce vyhovuje a vylijeme ji na naši plochu. Materiál na modelu můžeme dále různě editovat – můžeme editovat jak jeho barvu, tak velikost a také můžeme zadávat průhlednost.

By Adlai Podmore

Similar articles

Kde stáhnout SketchUp zdarma? :: Jak připnout webovou stránku na plochu?
Užitečné odkazy