Domovská stránka > J > Jak Napsat Umělecký Popis?

Jak napsat umělecký popis?

V líčení je vhodné používat básnických prostředků, jakými jsou např. obrazná vyjádření, metafory, personifikace, kontrasty, dynamická slovesa, básnické přívlastky a figury, jednočlenné věty jmenné, přirovnání… Velmi účinným kompozičním postupem u líčení je střídání pohledů na celek i detail.

Přečtěte si více

Související článek

Jak správně napsat adresu k rukám?

Na prvním řádku se uvede název společnosti. Pokud chcete jméno osoby zvýraznit, můžete k ručičkám přidat její název.

Někdo se také může ptát, jak napsat svou charakteristiku?

To znamená, že se v ní autor snaží vystihnout vnější i vnitřní znaky, příznačné rysy, schopnosti a zájmy objektu – nejčastěji osoby. Zvolte si předem osnovu textu. Začněte například obecnými informacemi, dále rozveďte vzhled a nakonec se dostaňte k povahovým rysům.
Jak se píše slohový útvar zpráva?
Slohové práce Zprávy

Zpráva informuje adresáta o tom, co se událo. Měla by být aktuální, jednoznačná, přehledná, pokud možno úplná a hlavně objektivní. Rozlišujeme zprávy informační, rozborové a kontrolní.

A co je to prima charakteristika?

Charakteristika přímá

vlastnosti charakterizované osoby se vyjadřují přímo, např. „Jana je pečlivá. "
Jak začít vyprávění?
Úvod – uvedení do vyprávění, je třeba nastínit děj, představit postavy ve vyprávění a místo, kde se příběh odehrává, úvodu se také říká expozice. Zápletka – v podstatě část Vašeho vyprávění, kde se něco začíná dít (kolize)

Související článek

Jak napsat adresu URL?

URL znamená internetovou adresu. Adresy URL se používají jak pro cílení odkazů, tak pro načítání obrázků a jiných souborů. Adresa URL směřující na stránku Seznamu je http://www.seznam.cz.

Jak psát popis maturita?

popisovat podle toho, kde se nachází (ve městě, na venkově, v části města atp.), dále můžeme popsat jeho vyjímečné vlastnosti (např. významné památky, krajinné prvky nebo místa, kde se setkávají lidé). Některé vlastnosti lze popsat obecněji, některé naopak velmi konkrétně a detailně.
Jak napsat postup?
Popis pracovního postupu jako slohová práce

Vlastností textu má být srozumitelnost, explicitnost, kompletnost a souvislost (časová a logická návaznost). Jedná se o text kohezní (soudržný), sukcesivní a spíše explikativní, i když jde v podstatě o enumeraci (výčet) dílčích činností.

Jak charakterizovat?

Budete-li charakterizovat člověka, bude Vás zajímat zejména to, jak vypadá, jaké oblečení nosí, nebo jaký má styl. Budete-li charakterizovat například nějaké místo, třeba svůj domov, budete u vnější charakteristiky opět popisovat, jak to u Vás vypadá. Další pohled je jednoznačně vnitřní charakteristika.
A co je lidská vlastnost?
Kladné lidské vlastnosti
  • andělský, aktivní
  • bodrý, bedlivý, bdělý, básnivá
  • citový, cílevědomý, citlivá, ctižádostivá
  • čestný, čistý, čiperná, čilá, čistotná
  • dobrý, důvěřivý, dobrotivý, dobrosrdečná, dávající, duchovní
  • energický, elegantní, emancipovaná
  • fantazijní, famozní
  • grandiozní, gurmánský, geniální

Co je to charakter člověka?

CHARAKTER považujeme za složku, součást, morální jádro psychiky a osobnosti, jehož podstatou je svědomí (internalizované morální řízení individuálního chování). Vlastnosti charakteru se navenek projevují relativně stálým chováním k vnějšímu světu, zvláště sociálnímu, k hodnotám, k práci i k sobě samému.

By Bast

Similar articles

Jak udělat Vysecovy graf? :: Jak se dělá popis osoby?
Užitečné odkazy